Tuinkamer

Door alle verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het bouwen van een aanbouw in de tuin zorgen ervoor dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn bijvoorbeeld terrasoverkappingen, serres, veranda’s, tuinhuisjes en tuinkamers. Daardoor wordt het lastig om te zien welk nou het beste is en welke het meeste bij jou past, ieder heeft zo zijn voordelen.

Tuinkamer, een kamer in de tuin dus?

Min of meer, een tuinkamer is vergelijkbaar met een serre en veel mensen zien dan ook niet meteen het verschil tussen deze. Het komt vaak voor dat men denkt dat ze een tuinkamer willen maar eigenlijk op zoek zijn naar een serre, of andersom. Het voornaamste verschil zit hem in het feit dat een tuinkamer letterlijk een kamer in de tuin wordt, en een serre onderdeel van het huis wordt. Dit heeft vooral betrekking op de constructie van deze twee. Bij een serre wordt vaak de gevel opengebroken en het huis als het ware verlengd, bij een tuinkamer wordt er een kamer aan het huis gebouwd die verder niets te maken heeft met de constructie van het huis zelf.

Welke is beter?

Deze twee constructies hebben allebei hun voordelen, een serre is vaak goed geïsoleerd tegen zowel wind als koude temperaturen. Dit omdat het onderdeel wordt van het huis en daardoor dus ook in verbinding staat met de rest van de kamers, slechte isolatie zou daardoor niet goed zijn voor de energiekosten. Een tuinkamer daarentegen is minder geïsoleerd, op het gebied van temperatuur vooral. De wind houdt het goed buiten maar in de winter kan het alsnog fris worden in de kamer. Daarnaast is de bouw van een tuinkamer aanzienlijk sneller dan een serre, dit uiteraard omdat de gevel niet open hoeft en de kamer tegen het huis aangebouwd wordt. Qua prijs en tijd levert dit daardoor aanzienlijke voordelen op ten opzichte van de serre.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.