Terrasoverkapping

Er zijn verschillende opties voor mensen die een wens hebben om een overgang van hun huis naar de tuin te maken.

Verschil terrasoverkapping en veranda (en serre)?

De meest populaire opties zijn bijvoorbeeld veranda’s, serres en ook is er de mogelijkheid om een terrasoverkapping te maken. Deze opties lijken vrij veel op elkaar en je kunt wel zeggen dat de simpelste optie een terrasoverkapping is, met in het midden de veranda en de serre is de uitgebreidste optie. Heb jij interesse in een terrasoverkapping maar weet jij niet zeker of het bij jou past? Dan gaan wij jou daarbij helpen.

De voordelen

Een terrasoverkapping doet dienst als meerdere dingen tegelijk, het is een uitstekende zonnewering voor binnenshuis, maar zorgt ook voor een aangenaam zitgedeelte in de tuin. Veel standaard zonweringen (bijv. rolluiken) zorgen ervoor dat je vanuit huis geen zicht meer in hebt in de tuin, dit kan voor veel mensen een probleem zijn en een terrasoverkapping neemt dit probleem gemakkelijk weg. Daarnaast is voor een terrasoverkapping vaak geen vergunning nodig wat ervoor zorgt dat ze makkelijk en snel te bouwen zijn. Naast de eerdergenoemde voordelen is een terrasoverkapping dus de simpelste manier van huisuitbreiding, maar het voordeel van de overkapping is dat deze zelf ook makkelijk uit te breiden is. Wil je er toch een veranda van maken is dit vaak makkelijk te doen door bijvoorbeeld schuifwanden in de overkapping aan te brengen.

De nadelen

Er zitten over het algemeen weinig nadelen aan een terrasoverkapping gebonden, er zijn wel een paar en die moeten benoemd worden. Het grootste nadeel is uiteraard de blootstelling aan het weer, je zit tenslotte alleen maar onder een dak. Hierdoor heeft de wind en soms ook de regen vrij spel en kan het lastig worden om rustig onder jouw overkapping te zitten. Dit heeft uiteraard ook effect op de meubels die er staan want dit moet je eigenlijk zien alsof ze buiten in de tuin staan. Verder zijn er geen aanzienlijke nadelen, maar de nadelen die er zijn kunnen een belangrijke rol spelen in het kiezen voor een alternatief.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.