Prijzen veranda

Een veranda is een ideale manier om jouw huis uit te breiden en een overgang te maken tussen huis en tuin. Een veranda kan ervoor zorgen dat jij in de koudere periodes toch in de tuin kunt zitten, met een eventueel verwarmingselement is het zelfs mogelijk om dit te doen wanneer het winter of herfst is. En het is daardoor niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar de mogelijkheid om dit te doen. Het kan echter lastig zijn om precies te weten waar je aan toe bent, veel verandabedrijven vinden het moeilijk om een prijs te noemen door de aanpasbaarheid van veel veranda’s. Dit zorgt voor veel extra factoren die de prijs beïnvloeden en dat maakt het lastig om er een stempel op te drukken, om jou hierbij te helpen gaan wij in dit artikel kijken naar welke elementen de prijs het meest beïnvloeden.

Het materiaal van jouw veranda

Eén van de meest bepalende factoren wanneer het aankomt op de prijs van een veranda is het type materiaal wat je kiest voor de veranda. De keuze voor materiaal is niet bijzonder uitgebreid, maar heeft wel bijzonder veel invloed op de prijs die uiteindelijk bepaald wordt. Je hebt bij de meeste aanbieders keuze uit de materialen hout en aluminium of kunststof.

Hout

Hout is over het algemeen het meest populair, aangezien dit bij veel woningen het beste past en daarnaast het beste aanpasbaar is. Er zijn veel verschillende soorten hout en is het te bewerken op veel verschillende manieren. Daardoor is het logisch dat bij hout de prijs vaak wat hoger ligt dan bij de andere keuzes. Eén van de grote nadelen van hout is uiteraard dat het veel onderhoud vereist in verhouding met alternatieven. Hout staat erom bekend dat het eens in de zoveel jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft en dit kan voor de één een groot nadeel zijn.

Aluminium en kunststof

Aluminium of kunststof is daarentegen een simpelere optie. Over het algemeen hebben deze materialen weinig onderhoud nodig en gaan zij zeer lang mee. Dit is uiteraard een sterk voordeel wanneer het aankomt op veranda’s, aangezien je deze niet voor een periode van een aantal jaar neemt maar voor de lange termijn. Het grootste nadeel bij deze keuze voor materialen is dan weer het feit dat er weinig flexibiliteit is. De kleuren zijn vaak beperkt en er is verder geen mogelijkheid om het bijzonder veel aan te passen. Als dit geen probleem is voor jou dan is de keuze voor dit materiaal waarschijnlijk de beste voor jou, het is namelijk een stuk goedkoper dan een veranda van hout en bespaart je een hoop onderhoud.

Wat is een goede prijsindicatie?

Het is niet voor niets dat het zo lastig is om een goede prijsindicatie te geven, de verschillende opties zorgen ervoor dat de prijs per veranda erg verschillen. Met een standaard veranda is dit echter een stuk makkelijker, deze worden compleet geleverd door de fabrikanten en als je de prijs vooral laag wilt houden is het vaak ook mogelijk om deze zelf in elkaar te zetten. Dan krijg je een doe-het-zelf pakket geleverd met instructies hoe je deze het beste in elkaar kunt zetten, het is ook mogelijk om dit door het bedrijf zelf of een ander bedrijf te laten doen als je niet zoveel vertrouwen hebt in jouw eigen doe-het-zelf kwaliteiten.

Bij standaard geleverde veranda’s lopen de prijzen uiteen van zo’n €500 euro tot €1500 euro voor de modellen zelf, deze prijs is echter wel voor het kleinste model. Wanneer je een grotere oppervlakte nodig hebt kan deze prijs oplopen tot zo’n €6.000 euro.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.