Veranda maken

Zelf een veranda maken is iets wat voor veel mensen niet verkeerd klinkt, maar in de praktijk toch vaak wat lastiger blijkt dan gedacht. Een veranda is tenslotte niet alleen maar een dak met wat palen eronder. Het is belangrijk dat alles goed op maat gemaakt wordt, gedacht wordt aan alle omringende factoren en je met een goed plan te werk gaat wanneer je zelf jouw veranda in elkaar gaat zetten. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om dit soort pakketten compleet aan te schaffen, maar voor de klussers onder ons is het natuurlijk leuker en geeft het meer voldoening om jouw eigen veranda in elkaar te zetten.

Hoe pak ik dit aan?

Zoals velen weten is goed meten het allerbelangrijkste voordat je begint. Meet daarom alles goed op en zorg ervoor dat je zeker weet dat jouw afmetingen correct zijn. Als je er zeker van bent dat alles goed is kun je het materiaal gaan uitzoeken. Houten steunpilaren zijn over het algemeen het meest gangbaar aangezien je deze goed kunt aanpassen naar wens en toch sterk genoeg zijn om lang mee te gaan. Voor het dak heb je de mogelijkheid uit verschillende opties, zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor metalen platen te gaan, eveneens een houten dak of bijvoorbeeld een licht doorlatende materiaalkeuze. Denk er ook aan dat bijvoorbeeld een metalen- of golfplaat dak nogal veel herrie kan maken bij regen, en denk hierbij ook aan de buren die hier eventueel last van hebben.

Wanneer je met de bouw begint is het belangrijk om eerst een gevelbalk aan te brengen, deze maak je aan het huis vast en dit wordt het anker van de veranda. Daarna kun je de corresponderende palen neer gaan zetten waar vervolgens een even zware balk als de gevelbank op gemonteerd wordt. Deze kan eventueel wat lager zitten om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan. Daarna plaats je de dakleggers tussen deze balken en kun je het dak zelf monteren.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.