Kunststof veranda

Wanneer je zover bent dat je de keuze hebt gemaakt om voor een veranda te gaan is het belangrijk dat je ook op het gebied van materiaal de juiste keuze maakt. Er zijn verschillende soorten materiaal en ieder materiaal is weer sterk en zwak op bepaalde gebieden. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat bij jou past, en aan de hand van jouw voorkeuren de juiste keuze te maken.

Waarom kunststof in plaats van hout?

Kunststof is in verhouding met hout een relatief nieuw materiaal om veranda’s van te maken. De afgelopen jaren nemen de kunststoffen veranda’s en serres in populariteit toe en het is geen verrassing dat dit zo gebeurt. Kunststof is namelijk bijzonder duurzaam, een kunststoffen veranda kan jaren meegaan zonder veel onderhoud nodig te hebben. Een houten veranda heeft bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar een zeer ingrijpende onderhoudsbeurt nodig, en voor mensen die niet al teveel tijd over hebben kan dit een lastige klus worden. Verder is kunststof precies op maat te maken, en zit er over het algemeen minder arbeidstijd in dan bij hout. Hierdoor blijft de prijs goed te doen en zijn kunststof veranda’s een stuk betaalbaarder dan houten veranda’s.

Wat zijn de nadelen van kunststof?

Wanneer je een kunststof veranda neemt moet je denken aan meerdere kleine onderhoudsbeurten, ten opzichte van één grote. Een kunststof veranda moet meerdere keren per jaar even schoongemaakt worden, dit is met water en zeep prima te doen. Dit houdt de veranda mooi en zo weet je zeker dat hij talloze jaren mee zal gaan. Daarnaast is de kleurkeuze bij kunststof redelijk beperkt, wanneer je een unieke kleur wilt zal je deze op maat moeten laten maken voor alleen de kleur. Bij hout is dit uiteraard een stukje makkelijker te doen.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.