Buitenzonwering

Het kan voor veel mensen een flink probleem zijn, de zon valt op een bepaalde manier naar binnen waardoor het binnen te heet wordt. Een goede oplossing hiervoor is zonwering aan de buitenkant van jouw huis, maar wat zijn de opties en wat zijn de voor- en nadelen?

Screens

Eén van de meest gebruikte zonweringen zijn toch wel screens, het is een simpel systeem waarbij een zonwerend en vaak zwart doek rechtstreeks langs jouw raam naar beneden loopt. Het systeem is lekker simpel en buiten merk je er niets van, ook qua prijs is dit één van de meest gekozen opties omdat het relatief goedkoop is en haar werk goed doet.

Knikarmscherm

Sommige mensen zijn naast zonwering binnen ook op zoek naar een manier om buiten een heerlijk koel terras te hebben. Voor deze mensen is een knikarmscherm de ideale oplossing, vanuit jouw gevel wordt een groot zonnescherm uitgeklapt waardoor er als het ware een afdakje ontstaat boven het terras of de tuin.

Markiezen

Wellicht één van de meest stijlvolle manieren van zonwering, de markiezen. Met een unieke uitstraling geven de markiezen een ouderwets tintje aan zonwering, het past echter niet bij ieder huis en het is belangrijk om dit van tevoren even goed te bekijken. Markiezen doen hun werk echter zeer goed en zijn een goede oplossing voor zonwering, wanneer het bij jouw huis past.

Rolluiken

Zeer populair vanwege hun prijs en compactheid, rolluiken zijn de ideale oplossing voor menig slaapkamer midden in de stad. Van alle zonweringen doen rolluiken wellicht nog wel het meeste werk, naast de zon bijna volledig te blokkeren houden zij ook nog eens vrij veel geluid tegen. Daarnaast dragen zij ook nog eens bij aan de isolatie van het huis, en het is dus niet vreemd dat zoveel mensen voor deze vorm van zonwering gekozen hebben. Meer informatie over rolluiken.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.