Veranda kopen Bloer

Woon je in Bloer en wil je een veranda plaatsen? Dan helpen wij je graag op weg en kunnen je in contact brengen met meerdere aanbieders van veranda’s uit jouw regio. Met onze offerte service kun je specialisten vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, garantieregeling en levertijd. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Kosten veranda in Bloer

Een exacte prijs voor jouw nieuwe veranda geven is lastig omdat de meeste varianten als maatwerk opgeleverd worden. We kunnen echter wel kijken naar de prijzen voor een prefab veranda. De goedkopere modellen beginnen bij €500 euro en lopen op tot €1500 euro tot €2000 euro (2,5 m bij 2,5 m). Deze modellen functioneren vaak enkel als overkapping voor je terras en hebben verder geen vloer of iets dergelijks. Wil je extra opties of een op maat gemaakt model? Dan gaan de kosten omhoog. Een voorbeeld:

Soort (3m bij 5m) Gemiddelde kosten
Prefab €2000 euro tot €5000 euro
Op maat gemaakt €4500 euro tot €10000 euro

Een prefab veranda is in Bloer vaak de helft goedkoper dan op maat gemaakte modellen.

Kosten extra’s

Er zijn ook extra’s die je bij je veranda kunt krijgen. Enkele voorbeelden:

Extra optie Meerprijs
Glazen dak €975 tot €1075
Bitumen dakbedekking €475 tot €575
Elektra €375 tot €475
Regenpijp €250 tot €350

Extra opties zijn zoals gezegd niet verplicht maar kunnen je veranda wel mooier maken.

Wat zijn de voordelen?

Stel je hebt een woning in Bloer met een zeer grote tuin, en in verhouding een relatief klein huis of een kleine kamer die aangrenzend is aan de tuin. Voor dit soort gevallen is een veranda perfect, aangezien je een paar meter tuin inlevert voor een paar meter extra woonkamer. Het enige verschil is die paar meters een stukje frisser kunnen zijn in de winter, maar een veranda zorgt ervoor dat je een stuk langer kunt genieten in de tuin. Het afdak en vaak de afschutting tegen de wind zorgt ervoor dat het een stuk langer uit te houden is wanneer de temperaturen afnemen. En in de zomer is het mogelijk om lekker in de schaduw te zitten.

Soorten

Wanneer je zo ver bent dat je de keuze hebt gemaakt om een veranda in de tuin te plaatsen is het belangrijk om de juiste soort te kiezen. Zo zijn er veranda’s en (open) overkappingen, daarnaast moet je ook denken aan het materiaal. Wil je kunststof, aluminium of een houten veranda?

  • Kunststof veranda Kunststof is in verhouding met hout een relatief nieuw materiaal om veranda’s van te maken. De afgelopen jaren nemen de kunststoffen veranda’s in populariteit toe en het is geen verrassing dat dit gebeurt. Kunststof is namelijk bijzonder duurzaam en kan jaren meegaan zonder veel onderhoud nodig te hebben. Een houten veranda heeft bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar een zeer ingrijpende onderhoudsbeurt nodig, en voor mensen die niet al teveel tijd over hebben kan dit een lastige klus worden. Verder is kunststof precies op maat te maken en zit er over het algemeen minder arbeidstijd in dan bij hout. Hierdoor blijft de prijs goed te doen en zijn kunststof veranda’s een stuk betaalbaarder dan houten veranda’s. Zie ook: veranda van kunststof.
  • Aluminium veranda Wanneer je voor een aluminium veranda kiest zijn er bepaalde aspecten waar je rekening mee dient te houden, zowel in het voordeel als in het nadeel van het materiaal. Eén van de grootste voordelen waar je niemand bezwaar tegen zal horen maken is de prijs. In verhouding met bijvoorbeeld hout is aluminium een stuk voordeliger, dit komt vooral door de manier waarop het materiaal gemaakt wordt en dit kan dan ook een stuk sneller in elkaar gezet worden dan hout. Er zit een stuk minder arbeidstijd in wat ook haar steentje bijdraagt wanneer je de veranda in elkaar laten zetten. Lees verder: aluminium veranda.
  • Houten veranda Hout is één van de meest gekozen materialen voor allerlei constructies in en rondom het huis, maar waarom is hout zo populair? De voornaamste reden is de uitstraling die hout bezit. Het past over het algemeen goed bij verschillende huizen in Bloer of jij nu een modern of ouderwets huis hebt is het vaak uitstekend mogelijk om hout zo te bewerken dat het er meer dan goed bij past. Hout is namelijk makkelijk in verschillende kleuren te schilderen, en is daardoor uitstekend aan te passen. Daarnaast is het goed mogelijk om het hout te bewerken en te graveren waardoor het net even iets persoonlijker oogt. De vele verschillende soorten hout hebben ook weer hun eigen karakter en zijn net allemaal weer anders. Bekijk: houten veranda.

Voor de exacte kosten van je veranda kun je het beste contact opnemen met experts.

Wat zijn de prijzen in Bloer ?

Vraag bij veranda specialisten uit Bloer meerdere offertes op en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.