Aanbouwveranda

Wanneer men denkt aan een veranda komt er vaak het beeld van een typische veranda tevoorschijn. Dit is een houten dek met een afdak erboven waar je meubels op plaatst. In België is het bij veel huizen echter overbodig om er ook een dek bij te bouwen, omdat de tuin op min of meer gelijke hoogte met de vloer binnen in de woonkamer is. In dit soort gevallen is het vaak handig om voor een aanbouwveranda te gaan. Maar wat is dat precies en wat zijn hiervan de voordelen?

Simpel en snel

Een aanbouwveranda kun je ook wel zien als een afdak, wat gesteund wordt door enkele pilaren. Aanbouwveranda’s zijn in verschillende materialen beschikbaar en zijn een stuk goedkoper dan wanneer er ook een dek aangelegd moet worden. Het voordeel van een aanbouwveranda is dat er minder materiaal nodig is en ook in meer tuinen geplaatst kan worden. Veel bedrijven bieden ook standaard aanbouwveranda’s aan, waardoor je niet zelf het ontwerp hoeft te bedenken. Deze varianten zijn ook snel in elkaar te zetten door deze bedrijven en degenen die wat handiger zijn kunnen dit soms ook zelf doen.

Voor- en nadelen

Een aanbouwveranda is dus snel in elkaar te zetten, dat is uiteraard al een sterk voordeel. Daarnaast doen ze ook dienst als zonnewering, doordat je aan jouw gevel een dak monteert krijg je automatisch bescherming tegen de zon die anders recht naar binnen zou schijnen. Dit zorgt ervoor dat het naast buiten een mooie zitgedeelte creëren het ook binnen een verschil maakt. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar en dit zorgt ervoor dat er voor iedereen een passende oplossing is. Eén van de grote nadelen van een aanbouwveranda is wel dat je uiteraard minder bescherming hebt tegen het weer. Bij heftige weersomstandigheden kan de wind of de regen toch vervelend zijn en ervoor zorgen dat een aanbouw met muren een betere uitkomst was geweest.

Wat kost jouw nieuwe veranda?

Vraag meerdere offertes op bij aanbieders van veranda’s en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op je aankoop en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.